Δικταίο Άντρο. Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός της κρητικής γης!

Οροπέδιο Λασιθίου.
Δύο λέξεις οι οποίες συνοδεύονται από χιλιάδες συναισθήματα. Τι να πει κανείς για τούτο τον απομακρυσμένο , δύσβατο και ταυτόχρονα μαγευτικό τόπο.
Καθαρός αέρας , σεβασμός στην φύση και το κυριότερο καθαρές ψυχές.
Το λεγόμενο αιολικό πάρκο των θεών είχε κρυμμένο για πολλά χρόνια μέσα του έναν μεγάλο θησαυρό , το δικταίο άντρο.
Πλήθος μύθων περιτριγυρίζουν αυτό το μαγευτικό μέρος , με κυριότερο εκείνο κατά τον οποίο η Ρέα έκρυψε εκεί τον Δία για να τον γλιτώσει από τα χέρια του πατέρα του , του Κρόνου , ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο φοβούμενος ότι θα χάσει τον θρόνο του έτρωγε τα παιδιά του.
Σίγουρα είναι ένα μέρος το οποίο αξίζει όλοι να επισκεφτούν κάποια στιγμή. Έχει μια αρκετά κουραστική διαδρομή μέχρι να φτάσει κάνεις στην είσοδο του σπηλαίου , όμως η διαδρομή για το σπήλαιο είναι υπέροχη, καθώς η θέα προς το οροπέδιο Λασιθίου είναι πανοραμική. Αν δεν θέλετε να περπατήσετε, υπάρχουν γαϊδουράκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες στο σπήλαιο. Μόλις αντικρύσει κάνεις την εξαίσια θέα ανταμείβεται για τον κόπο του , και μαγεύεται από την ομορφιά του.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεκάδες χιλιάδες τουρίστες μηνιαίως το επισκέπτονται , ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στην είσοδο του σπηλαίου υπάρχει ένα περίπτερο από το οποίο μπορεί κανείς να προμηθευτεί εισιτήρια έναντι ενός συμβολικού ποσού.
Στην πλατεία που βρίσκεται κάτω από το δικταίο άντρο , μπορεί κανείς να γευτεί την εξαίσια κρητική κουζίνα , και κάποια τουρκικά πιάτα που λανθασμένα οι ξένοι θεωρούν ελληνικά , όπως είναι ο μουσακάς.
Ως γέννημα θρέμμα οροπεδιώτισα , οφείλω να ομολογήσω ότι ειμαι πολύ περήφανη για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα , και όπου βρεθώ στην πορεία της ζωής μου φεύγοντας από τον τόπο μου , την ομορφιά και τις αξίες που έχει αυτός ο αποκομμένος από τις ευκολίες και τις ανέσεις τόπος , θα τις κουβαλάω πάντα μέσα μου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και σαν πρώτα ανδρειωμένοι...!!!

Ένα χωριό , ένας Κλήδωνας και...ελπίδες!